Söndag, åh härliga söndag... :P

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-27 » 22:08:02
Då var denna vecka till sin ända igen..

Gick in i vecka 35+0 i torsdag (alltså 35+3 idag) och ja nu börjar det verkligen närma sig..
Har pysslat lite här hemma.. Har även varit på apoteket en sväng och inhandlat det sista som behövs där..
Nu har vi bara ett litet besök och ett stort besök kvar på Babyproffsen..
Det lilla ska vi inhandla är allt smått som är kvar, och det stora då ---> HÄMTAR VI UT BARNVAGN OCH BABYSKYDD!!
(Babyskydd = Bilbarnstol ^^)

Funderar på om vi ska slå samman dessa två besök bara för att göra allt lite smidigt.. Men sånt som märks.. :)

Veckan då:
*BM
*Firat 1½ år
*Varit ute och ätit (Baccus)
*Varit hos mamma och ätit
*Spenderat halva vår förmögenhet på kläder ^^

Nae vars... Men som sagt i fredags var vi ju ute och åt.. På samma ställe som David bjöd ut mig till på vår första date.. Baccus! Och där blev det självklart planka till huvudrätt, och David tog en skagentoast (som var sååå himla god) till förrätt.. Jag kände att jag inte riktigt skulle orka med både förrätt och huvudrätt så jag smakade lite av min prins ist :D
Drack alkoholfritt vin till maten (jag alltså) och det var faktiskt gott! Sen satt vi där och myste lite, båda hoppade över efterrätten då vi var helt proppade med planka! :D
Sen bar det av hemmåt och rakt ner i sängen :P Somnade som stockar båda två innan kl 23 :P

Idag har vi varit ute på Maxi en sväng, köpte ett par mysbyxor till David.. :)
Och de bar det av in till HM och där blev det en himla massa saker till mig ^^
Köpte två amningsbhar (kommer behövas) samt två amningslinnen.. Sen tre par byxor (varav ett par mysisar, och två snyggbyxor jag kan ha sen när magen är borta).. Och en tjockiströja.. :) Så nu har jag lite kläder igen, dock kommer merparten hamna i BB-väskan :P

Sen kollade vi på när Ringarum spöade skiten ur Dagsberg (fotboll..... :P).. Sååå otrrrroligt spännande! *not*
Sen hem och nu har vi suttit framför datorn och segat.. Har fixat lite på lite kort vi tog i fredags (alla på min prins då jag INTE vill vara med på kort.. ) Nu snart ska jag krypa ner i sängen.. Antar att det kommer dröja ett tag innan David går och lägger sig, han har ju sovit en stund på eftermiddagen :)

Veckan som kommer:
Imorn ska vi handla :P
Tisdag ska jag till gravid-vattengympan
Onsdag ska jag till Amningsinformation på sjukan
Torsdag = Tom
Fredag ska David iväg på grabbkväll (ev.)
Lördag ska vi på bio och middag med mamma (fira min moster Vanja)
Söndag kanske vi ska hämta hem vagnen.. :)

Ja ni, det var det ^^

Dags att sova!

Miss Sjöstrand

Ett och ett halvt år!! :)

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-23 » 21:39:46
Idag firar jag och David 1½ år tillsammans!!

Vi träffades ju i gymnasiet som de flesta vet, dock är det väldigt (har jag märkt) som vet om att David och jag hade ganska bra kontakt redan då.. Vi pratade mycket via msn, inte såå mycket irl som vi hade velat..
Det blev liksom inte riktigt så.
Det var under sommaren 2004 som vi träffades utanför skolan.. Och jag kände direkt att David var/är en av världens finaste människor! Sen hade vi lite kontakt till och från tills en viss händelse (inget jag tänker ta upp här) som gjorde att jag var tvungen att bryta min kontakt med David.. Tror det dröjde ½ år innan jag pratade med David igen..
Och då var det dags för skolans årliga resa upp till Säfsen/Romme/Sunne (varken jag eller David minns vart vi skulle :P).. Det var här vi började fatta tycke för varandra, dock var vi nog inte redo för varandra då utan det dröjde faktiskt flera år innan det blev vi.. Rättare sagt till förår sen :D

Så här står vi nu, mer enade än någonsin! Vi väntar vårt första barn (och vissa tycker att vi har varit snabba i vändningarna men eftersom det känns som om jag och David alltid har varit tillsammans så känns det helt rätt!) och vi förlovade oss den 31/12-08.. Bröllopet kommer förhoppningsvis stå nästa sommar och det känns som en evighet dit!

Tack för de här 18 månaderna David, du är verkligen mitt liv! Hoppas på oändligt många fler månader med dig, och Liten!
Älskar dig! <3


Miss Sjöstrand

Veckan och helgen

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-20 » 15:22:25
Jahopp, då var även denna vecka till ända..
Vad som har hänt i veckan då?

David har ju jobbat kväll så jag har haft sällskap på fm men varit ensam hela em och kväll..
Veckan har varit ganska lugn.. I torsdags kom Lasse och Alex förbi.. (och lilla Wilma såklart)..
Alltid lika trevligt! Blev lite fika och massa snack.. :) De stannade en stund efter att David gick till jobbet och så blev ju kvällen lite mindre lång ;)

I fredags var vi på föräldra-utbildningen.. Tyckte att det var riktigt givande och riktigt bra faktiskt.. Så nu har vi lite koll och ska skriva lite på förlossningsplanen så att den är klar när vi måste åka in.. :)
Vi åkte även ut till Babyproffsen en sväng, de hade flyttrea :) Och som tur är så hade de kläderna vi har spanat på till Liten på rean så det blev dom och en babysitter.. Får se om vi får användning av den bara!
Sen blev det en lugn fredagskväll, Linn (min lillasyster) kom hit en sväng.. Höll mig sällskap tills Idol började.. :)

Sen har jag ju haft sällskap av Elin varje dag :) Har pratat om det mesta den här veckan tror jag.. ^^
Har diskuterat mycket om hundar nu i veckan.. Försöker ju hitta en ras som passar oss.. Och tror att jag har hittat en som passar.. :) Men vi har sagt att vi inte ska ha hund nu.. Väntar lite.. :)

Igår då, var vi ute i skogen och plockade lite svamp... Liite för torrt var det dock, men hittade iaf ett par liter ^^
Sen bar det av hem, och vad som väntade där var en helkväll med mys!!! Lite skaldjur (krabba och räkor)..
Så för min del blev det räkmacka x2 och David klämde i sig en helt krabba själv ;) Vi passade även på att sätta ihop spjälsängen och plocka iordning babysittern som vi köpte på fredagen.. Så nu har vi en barnhörna inne i vårt sovrum <3 MYS!!
Sen blev det film, dock bara från tv1000 då vi upptäckte att det inte fanns nån brännprogram på den stationära datorn :D Supersugen blev det som film och jag tror att både David och jag tyckte att filmen var såå dålig att den blev bra :P
För er som har sett den, när den tjocka killen kör över tältet.. Då höll David och jag på att dö... :P Skrattade så vi knappt kunde andas... :D

Idag har vi sovit, sovit och sovit ^^ Nu blir det lite slappa innan vi ska iväg till svärisarna på middag..
Grillad kyckling och pasta! *mums*
Kvällen blir nog lugn, sova tidigt då David kör dag nästa vecka :)

Veckan som kommer då..
På tisdag ska vi till BM, hon ska kolla så att Liten ligger rätt och det får vi verkligen hoppas på! Vill inte råka ut för vändningsförsök... :P

På onsdagen ska vi upp till MVC igen, fast på amningsinfo.. Känns som om det kan vara nått som är värt att veta ;)
På onsdagen firar jag och min prins 1½ år.. Fast vi ska inte fira förrän på fredag..
Ska ut och återuppleva vår första date.. <3 Ska bli riktigt trevligt, mysigt, underbart.. Ja allt! :) Får se om David drar kortet även den här gången ;)
Spelar iofs ingen roll då vi har delad ekonomi men iaf ^^

Helgen ska spenderas ute hos mamma, då vi ska vara husvakt.. :) Ja det var väl del!

Bilder på spjälsäng, babysitter och skogspromenixen finns på
http://kicken87.bilddagboken.se

Miss Sjöstrand


Kom som en våg och svepte över mig..

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-16 » 15:36:45
När jag inte tänker på det är det ganska lugnt.. Spjälsängen står i säkert förvar i sin kartong, utan att ens kunna vittna om att det är den som är där inne.. Barnkläderna ligger i sin låda (eller just nu i tvättkorgen) och kan inte heller vittna om att de finns där..
Vagnen och babyskyddet står säkert inne på Babyproffsens lager utan att säga att: "Här finns vi, som bevis på verkligheten"...
Ligger lite babybrochyrer på bordet men de syns inte under alla räkningar och annat skit som döljer sig där.. Så det är inte heller något man tänker på.. Det enda som kan vittna om att Liten är på väg är, ironiskt nog, en blöjhink som står inne i badrummet.. Men om man inte vet om att det är en blöjhink så kan man inte ens ana det då.. För den ser ut exakt som en vanlig soptunna, bara lite högre..

Och så har vi magen, den vittnar självklart om vad som komma skall.. Med en bebis som rör sig hela tiden.. Gör sig ständigt påmind om att den faktiskt kommer komma ut och leva med oss dödliga människor.. Som om h*n vet om att vi har "undanröjt" alla spår här hemma...

Har flera bekanta som har fått barn nu de senaste veckor/dagarna.. Och då blir det ännu mer verklighet..
Davids inlägg igår blev också lite som en väckarklocka.. Tror inte jag riktigt har fattat det här än.. Kommer nog inte göra det heller förrän Liten är ute..
Var nere i Söderköping idag och handlade lite tyg, ska sy två filtar till Liten.. Och där blev det med en krock med vad som ska komma..
Trodde verkligen att jag var mentalt förberedd på vad som ska ske.. Att jag ska föda barn..

Vaknade idag (inte ur sömn)... Fick en riktig spark i ändan.. Och blev skiträdd rent utsagt.. Och nu sitter jag här med monstertårar och ja... Hormonerna har damp just nu helt enkelt..
Det är inte så att jag inte vill ha barn.. Herregud, va jag längtar!! Men det blev så svart på vitt idag..
Poletten föll ner ordentligt! Med en rejäl smäll som skrämde skiten ur mig..

David stackarn har ju inte en aning om hur elaka de små monsterhormonerna är, och tyvärr kommer han nog aldrig att förstå eller uppleva det.. (Som tur är! För honom :D) Vet att i honom har jag allt stöd jag behöver, men har jag styrkan att klara av det? Jag vet att jag har det när det gäller men hormonerna är som små mobbare som hela tiden drar neråt (oftast iaf, har vissa dagar då det är en riktigt uppåt-chack!).. Men vet att jag ska klara av det här, det kommer ju att vara såå värt det i slutändan..

Pratar med en tjej ibland.. Hon ska ha barn samtidigt som oss.. Eller skulle ha.. Hon fick barn i förrgår.. Snacka om ytterligare ett wakeup-call!

Ni som läser det här och inte har egna barn kommer förstå vad jag menar sen när det är dags för er..
Ni som läser och har fått egna barn antar jag vet vad jag går igenom.. Vill verkligen inte ha massa "styjkekjamaj" bara skriva av mig lite..
Som man behöver göra ibland.. Mår mycket bättre nu, tårarna borta som ett trollslag och längtan efter Liten är större (om det nu är möjligt)..

Miss Sjöstrand

Let you know how I feel

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-16 » 01:49:59
Hej!
Var väldigt länge sen jag skrev blogg, men tänke överraska erica med ett inlägg medans hon ligger och sova vilket är förståligt eftersom kl är 01.09!

Vet inte vart jag ska börja eftersom mycket har hänt, så bli inte för förvirrade nu under detta inlägg.
Som ni redan läst så närmar sig BF med storm steg! Måste säga att jag börjar bli nervös tror även erica börjar bli de :).. Men de hör väl till antar jag. Hur som helst sitter just nu i denna stund och tänkte på att snart kommer jag vara pappa! En fruktansvärt stor sak. Att både jag och även min älskade erica ska bli föräldrar! Minns det som igår när jag och erica satt där på baccus resturangen hjärtat bultade fram och tillbaka medans vi åt den goda mat, pratade, och var "nykära" i varandra. Nu sitter jag är nästan 1.5 år senare i vår lägenhet med ett minst lika och inte mer bultande hjärta när jag drömmer mig bort att vi snart ska ha en bebis tillsammns! Ni anar inte hur stort detta är för mig! Att veta att erica bär på vårt barn! Ett barn som jag aldrig i min vildaste fantasi kunde ana att erica och jag har skapat. Sittar i min ensamhet med en tår i ögat att snart kommer vi får en liten bäbis!

För mig är detta de största någonsin! Att få dela med sig av mina gener (bakgrunder) till en liten bäbis! VÅR BÄBIS
Det är så inveklat så jag har full förstående att ni inte förstår vad jag menar, men vet att erica förstår vad jag menar i detta syfte!

Erica har sagt till mig många gånger att hon är så stolt över att få bära på min son eller dotter.. Kan inte förklara  med ord hur mycke detta betyder för mig tyvärr håller detta mellan mig och erica (L)

När erica sa detta till mig första gången så blev jag så rörd, så glad och tårögd :'(
Tror ingen kan förstå hur mycke detta betyder för mig! Visst betyder detta väldigt mycke för alla som ska bli (pappa) men för mig är det om möjligt ännu större eftersom jag är adopterad! Född i Sri Lanka men uppvuxen i Sverige, min son eller dotter kommer bli född och uppväxt på samma ställe! vad hade jag gjort i denna stund om inte mamma och pappa hade adopterat mig?? Förmodligen ingenting! Dom har givit mig en sådan fin uppväxt! Och se här, nu står jag på egna ben, har fast jobb, har en lägenhet, men framförallt så har jag träffat en underbar sambo som jag lever mitt liv med just nu, och ska ha barn med inom en snar framtid!

Det finns så många barn där ute som inte får denna möjlighet som jag har fått. Nyp dig i armen david men du har fått denna möjlighet! Jag förstår inte hur detta är möjligt! ärligt jag gör inte de!

Ska inte älta i detta mera nu för då skrämmer jag väl inte väg alla läsare! Men jag vill bara att ni ska förstå att detta är så stort för mig att världen räcker inte till!

Om detta är får svårt att förstå ska jag berätta detta öga mot öga så kommer ni förstå exakt vad jag menar.

Vill ha liten här hos oss nu! Vill sitta och titta på den lillen när han/hon ligger och sover, och förstå att han eller hon är vår! Att inte sitta där och veta att vi ska snart lämna tillbaka han/hon! utan att veta att han/hon kommer stanna hos oss för evigt. Att få hålla om liten, trösta liten när han/hon är ledsen, att få mata liten när han/hon är hungrig, att få sjunga en sång innan han/hon ska sova, att få sitta brevid barnsängen titta ner på vårat underverk!
Det är nåt jag drömmer om varje dag! Snart är vi där, hoppas tiden går fort för jag vill att liten ska komma ut och se världen <3

Speciellt till dig min älskade----> Inget barn kan få en bättre mamma <3 jag menar verkligen de <3.. Är och kommer vara så stolt över dig <3 Om möjligt så kommer jag bli dubbelt så stolt sen <3

Älskar dig Erica Sjöstand mer än allt på denna jord och snart har vi vår älskade liten här <3
En blandning mellan oss kommer göra detta barn till de sötast världen någonsin skådat! Eller jag har fel läsare? :)

Kryper ner till dig nu älskling!

Vi hörs av snart igen jag lovar!

Let you know how I feel // Mr. Zingmark





Tvätt och tankar på BB

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-15 » 18:15:38
Oj jag uppdaterar! ;)

Idag har jag och David tvättat.. Och det var en pärs kan jag tala om..
Vi började bra, tills vi kom ner för att lägga kläderna i torktumlaren (andra omgången) då hade någon vänlig själ tagit ut våra kläder ut maskinerna.. Som tur var var de färdigtvättade men det handlade om minuter..

(Ska kanske beskriva lite hur vår tvättstuga fungerar; Det finns inga tvättider, man kan alltså tvätta 24/7.. Och man har ingen egen tid heller då vill säga.. Så man tvättar när man vill och när tvättmaskinerna finns lediga.. Så vill man ha nya kläder är det bara att gå ner och ta, för alla har nyckeln till tvättstugan.. Så man kan alltså avbryta någons tvättprogram och börja tvätta ifall man vill)

Just då blev jag lite irriterad, men tänkte att vi var ju faktiskt några minuter sena.. Det som var det värsta var väl att vi tvättade våra bebiskläder idag, bara för att ha det gjort och självklart skulle det vara just den tvättmaskinen denna någon skulle slänga ut.. Iaf, hänger upp kläderna, stoppar in lite i torktumlaren.. och går upp för att börja laga mat..
Skickar ner David efter tvätten i torktumlaren samt att han ska stoppa in lakanen i den.. Då har samma (vilket vi fick reda på nu - turkkärring) slängt ut vår tvätt igen.. Och denna gång var vi på minuten nere.. Så David kommer upp och säger att det enda ställlet som fanns att hänga lakanen var i torkskåpet och HUR lång tid tar inte det?

Så kommer den elaka gravida Erica fram, kliver ner i tvättstugan.. Slänger ut kärringens kläder, in med våra lakan.. Och sen såg vi till att vara nere innan henne.. Så 10 min innan "hennes" torktumlartid skulle ta slut tar jag ut våra lakan, stoppar in hennes och vips så var hennes kläder fortfarande våta trots att hon "hade" haft de inne i 1 timme.. Tji fick hon!

Så nu vill jag bara ha vår tvättmaskin inkopplad, men det kommer nog dröja ett tag..

Till något mer positivt.. Har börjat kolla lite på vad som ska med i BB-väskan.. Skrev en lista bara för att både jag och David ska veta vad som ska med in till BB när det väl händer..
Och nu börjar det bli verklighet.. Vi ska snart ha barn! Och Liten gör sig mer och mer påmind i magen för varje dag som går.. Kröp senast idag in under mina revben och det var ingen behaglig upplevelse :P
Längtar som tusan efter Liten nu, men tiden går såå snabbt ändå så jag kommer stå där på förlossningen med skägget i brevlådan utan att ha gjort ett smack :P

Nu ska jag göra toast!

Miss Sjöstrand

Manad

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-14 » 20:56:17
Måndag igen.. Gud va tråkig blogg jag/vi har..
Orkar inte uppdatera så ofta som jag borde, och skriver i stort sett samma sak varenda gång..
Kanske ska skriva ett kort inlägg varje dag istället.. Men det kommer ju bli lika tråkigt det med, om inte värre :P

Hmm, David jobbar kväll denna vecka så nu har jag sällskap på förmiddagen men är helt lämnad åt tv:ns värld på kvällen :P Men som tur är har det ju börjat en hel del bra program på sistone så lite kul får man ju faktiskt ha ändå.
Imorgon är det ju Idol igen och det är alltid lika kul att se alla människor som gör bort sig och även liiite roligt att se de som är bra. Undrar vem som vinner iår.. :)

Har 43 dagar kvar till BF nu.. Funderar på att storstäda i helgen, och fixa spjälsängen! :) Äntligen!!
Har dragit ut lite på för att man inte ska göra allt på en gång! Så i helgen kanske jag får börja boa lite.. Dock mottogs nyheten om att vi skulle storstäda inte med applåder här hemma :P Undra vad det beror på, det som är såå himla kul! ;)

Ja ni, i veckan då.. Vattengympa imorn, får se om jag går.. Vaknar ju fortfarande dunderförkyld och det försvinner på nått mystiskt sätt på dagen :P
I veckan ska vi även träffa Lasse och Alex en sväng, ska bli så kul att träffa dom igen! Och självklart spännande att se hur mycket lilla Wilma har vuxit sen sist! :D
På fredag ska vi iväg till Föräldrautbildningen! Ska bli roligt och förhoppningsvis undervisande.. :)

Ja det var väl det.. :P

Miss Sjöstrand

Förkylning =/

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-07 » 12:08:58
Usch, hela förra veckan låg David i världens förkylning och idag var det min tur att vakna dålig.. Har varit lite snuvig men idag så är det klart värsta dagen...
Och sen höggravid på det.. Vill verkligen inte vara sjuk.. Vill ju pyssla iordning här hemma lite, behövs ju städas om vi säger så..
David lovade iofs att dammsuga av när han kommer hem, men det behövs ju putsas fönster, torka av lister, tvätta bebiskläderna.. MASSOR!! Men förhoppningsvis kommer jag vara frisk snart och då ska ni se på f*n :D

Veckan som sagt tillbringades i sängen mestadels.. Igår var vi ute och plockade lite svamp, bara för att komma ut lite och få lite frisk luft..
Kvällen spenderades hemma hos svärisarna, grillat med svampsås! *mums*
Nästan all svamp som vi plockade hamnade hos svärisarna då vi sällan gör något med svampen.. :P Sparade 1 liter här hemma men resten fick gå dit.. Hittade både gula kantareller, svart trumpetsvamp och trattkantareller.. Riktigt jackpot!

I veckan då, ska jag krya på mig.. Får se lite hur jag mår imorn för ska eventuellt iväg på vattengympa för gravida då.. Ska bli riktigt spännande!
På torsdag ska jag på bio med far min.. Ska bli trevligt!
Sen på fredag ska nog jag och älsklingen ner och dra en heldag på stan.. Beroende på om jag har fått pengar från Alfakassan.. Sen ska nog vi äta lite gott och så :) Ska bli riktigt mysigt!

Helgen blir nog en lugn helg, ska ut till mamma en sväng då min fostersyster fyller år.. David ska iväg på bilträff så jag får en helkväll med familjen.. Underbart!! :)

Ja ni nu har jag kommit av mig lite.. Har suttit i telefon med både FK och Alfa-kassan.. Men nu så är allt uppklarat och jag är med i matchen igen.. Tänk att det är så mycket man ska tänka på! :)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan innan David kommer hem och skäller på mig för att jag inte har legat och vilat.. ;)

Miss Sjöstrand

Spådom ^^

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-09-01 » 11:48:13
Roade mig med att göra ett test på nätet.. Hoppas verkligen inte det stämmer riktigt ;)

The day you deliver, outside will be windy. Your baby will arrive in the middle of the afternoon. After a labor lasting approximately 30 hours, your child, a girl, will be born. Your baby will weigh about 14 pounds, 15 ounces, and will be 16-1/2 inches long. This child will have light brown eyes and curly auburn hair.

Förtydligande 14 pounds = 6kg (!) 16 inches = 40cm... Liten köttbulle!! :D

Här är länken ifall ni är intresserade!

http://pregnancyandbaby.sheknows.com/pregnancy/baby/Madame-Zaritska-predicts-your-birth-experience-2.php