Konsten att bli mamma..

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-30 » 11:51:17
Det är ju ganska lätt egentligen.. Att bli mamma..
Allt man behöver är ju att sluta skydda sig.. (Nu är jag väldigt generaliserande, vet att det finns personer som har svårt att få barn av en eller annan anledning men det är inte det jag ska skriva om nu)

Man kan ha lite kul för en kväll och vips så är man på väg att bli mamma.. Ett litet pyre som växer i magen i ca 40 veckor. Man ska börja tänka på vad man äter, och helst ska man sluta röka och sluta dricka (sprit då alltså).. Man ska även ut och röra sig en sväng varje dag (vilket man iofs ska göra annars med men nu är det extra viktigt).

Jag undrar om man är medveten vad man ger sig in på när man blir gravid?

Jag och David valde att skaffa barn, det var inget som "bara hände" även fast det bara gör det.. Vips så står man på toaletten med ett plus på stickan. Inget som man var helt oförberedd på men ändå.. Som ett fån står man och glor på stickan och kan inte ta in vad som händer..
Jag avstod mer än gärna alkohol och annat skit under graviditeten för att vårt pyre skulle ha det så bra som möjligt.
Dock kan jag erkänna att jag inte rörde på mig lika mycket som man ska göra, var helt enkelt för lat.. Man blir det när man blir gravid.. Skum cirkel det där egentligen.

Att bli gravid var nog det bästa som kunde hända mig.. Har verkligen hittat mig själv, och mognat som person under de här 40 veckorna.. Att bli mamma är det finaste som finns.. Känslan av att faktiskt ha skapat ett mirakel finns där ständigt och man kan verkligen inte titta sig mätt på just sitt mirakel.
Det är svårt att sova, för man vill bara ligga vaken och titta på sitt underverk.. Och när man väl somnar så är det någon som väcker en för att få mat eller bli bytt på.. Och jag gör gärna allt det här! Går upp med ett leende på natten, för jag får hålla lite i min ögonsten och även ge henne en puss eller tusen ;)
Jag njuter av att vara mamma!
Visst finns det stunder redan nu när man undrar varför man har gjort såhär mot sin kropp.. Kan knappast kissa än, duscha är inte såå skönt som det har varit.. Brösten spänner som om man vore 13 igen och ja.. Hormonerna svallar.. Men det är såå värt det!

Sen har vi ju dom, som bara blir med barn.. Som jag alltid har sagt.. Det finns de som blir föräldrar och de som skaffar barn.. STOR skillnad enligt mig..
De som blir föräldrar är såna som "vet" vad de ger sig in på.. Är förberedda på att ta hand om ett barn när det väl kommer ut.. De kanske inte kollar upp allting men har ändå en susning om vad som hända ska..
Dessa människor är de som blir bra föräldrar.

Sen har vi den andra gruppen - De som skaffar barn..
De har noll koll på omgivningen utan ser en bebis en dag och tycker att "en sån vill jag med ha".. Dags att gå en sväng på krogen eller hoppa i säng med närmaste killkompis..
Annars så kör de den andra varianten att de inte "visste" att man kunde bli gravid om man hade oskyddat samlag och står där vips så gravid.. De upptäcker sällan att de har blivit gravida förrän i vecka 15-20 och ja.. Då har de supit och rökt genom halva graviditeten och rycker bara på axlarna åt detta.. Detta människor är de som får "jobbiga" barn.

Detta är ett väldigt generaliserande från min sida, jag är mycket väl medveten om det.. Men det är ju så det är alltsom oftast..
Det ska tilläggas att många ur grupp 1 inte kan bli med barn hur gärna de än vill medans majoriteten ur grupp 2 blir gravida bara de tittar på en spermie.. Livet är bra orättvist..
Sen vet jag att det finns undantag.. Vet att det finns personer ur grupp 2 som blir världens bästa föräldrar och att det finns folk ur grupp 1 som suger stjärt på att vara föräldrar..

Är så glad att jag har fått erfara att vara gravid och att vi har fått en underbar dotter.. Jag vet att jag kommer göra mitt yttersta för att ge min dotter den bästa uppfostran som finns och ge henne det stöd och den trygghet hon så väl behöver.

Vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget.. Mest bara "make a stand" antar jag.. Få ordbajsa lite :)

Miss Sjöstrand

En snabbversion av förlossningen :)

Kommentarer - 5 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-29 » 20:10:57
Förlossningen startade med en lååång latensfas.. Åkte in först på lördagskvällen (trodde att vattnet börjat läcka, men icke sa nicke..) dock samtidigt som de kopplade på ctg började värkarna komma regelbundet.. Dock så svagt att vi blev hemskickade med värktabletter.. Skulle höra av mig igen ifall värkarna blev jobbigare.. Sov ungefär 30 min på hela natten och ringde in till FL kl 10.00 på söndagsmorgonen och fick komma upp.. Blev hemskickade igen med orden - Stanna hemma så länge du kan, och hör av dig om hur det går på eftermiddagen.
Sagt och gjort, och vid 16.00 var vi återigen uppe på FL.. Hade vid det laget öppnat mig 2-3 cm och vi började fundera på hur vi skulle göra för natten.. Orkade inte ta mig igenom ännu en natt av värkar. Vi slog fast vid att vi skulle åka hem och vila så mycket som möjligt och sen komma upp på koll vid 22.00.
Vid 22.00 var vi ÅTERIGEN inne på FL..
Nu hade jag öppnat mig de magiska 4centimetrarna och vi blev äntligen inskrivna.
Fick flytta till en förlossningssal och sen var det bara att vänta.. :-)
Vid 22.45 tog de hål på hinnorna och jag började med lustgasen samtidigt.. Dock så var det inget för mig, blev med rädd och arg över att inte kunna koncentrera mig.
23.45 sattes EDAn in, hjälpte dock inte alls i den utberedningen jag trodde utan hade fortfarande djävulsk ont.
Eftersom jag hade 6 cm kvar att öppna mig räknade inte vi med bebis förrän vid 5-6 på måndagsmorgonen så vi satt där och kämpade oss igenom värkarna.. Helt plötsligt behövde jag gå på toa, men väl där inne var det inte en "ta i för att bajsa" utan en "krysta ut bebis" tid som kom... Skrämde slag på David, när jag högg tag i honom om skrek:
JAG SKA INTE BAJSA, JAG SKA KRYSTA!!! och halvt slog in larmknappen..
Halvsprang tillbaka till sängen och där hann jag knappast lägga mig tillrätta innan Tuva var ute..

Så vid 01.13 föddes vårt underverk - 2900 gram och 46 cm lång.. :)

Då var den eviga längtan över <3

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-28 » 21:26:16
Måndagen den 26 oktober klockan 01.13 kom vår underbara dotter Tuva till världen!
Glädjen kan inte vara större och vi är lyckliga att få uppleva att bli föräldrar!

Hon mår bra och är verkligen världens sötaste flicka! Bifogar bild och skriver mer senare!

Mindre än en vecka kvar..

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-22 » 13:51:59
Jahopp, då var vi på den riktiga upploppssträckan..
Bara 6 dagar kvar idag.. Dock ingen garanti på att bebis kommer den 28:e :P

Idag ska vi till BM igen, hon vill ses varje vecka nu vid slutspurten.. Hoppas verkligen att hon kan säga nått av värde idag så att man kan få upp hoppet lite.. Har ju intalat mig själv att sluta leta tecken, det kommer igång när det kommer igång när det kommer igång.. :P Lättare sagt än gjort, speciellt när man har lite förvärkar och sånt jobbigt.. :)
Pratar ju i ett forum på familjeliv.se och där ploppar det ut bebisar i ruskigt tempo och vill verkligen att vi ska vara näst på tur.. Men vi kommer garanterat att gå över (jaaaa, jag vet att jag tjatar :P) så det är väl bara önsketänkande ^^

Idag har jag även varit iväg med min mor en sväng, handlat lite på Maxi och fikat en sväng.. Alltid lika trevligt att ses! <3 Hon är visst lika nervös som vi andra är :) Längtar efter att bli mormor ^^

Annars då, senare idag ska jag träffa underbara Elin.. <3
Tycker verkligen om dig jättemycket och är så glad över att ha dig som min vän! <3

I helgen ska vi ut till mor min, antingen på fredag eller söndag eller båda dagarna.. På söndag ska vi fira min mormor nämligen.. Undra hur mycket hon fyller.. Kan det vara 96? :O

Nu ringer prins snart! :)

Miss Sjöstrand

9 dagar kvar!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-19 » 14:13:36
Nu är vi snart där, snart på BF datumet.. Dock som sagt bara ett datum..
Här i Norrköping får man ju gå över 21 dagar.. :/
Så rent kallt är det max 4 veckor och 2 dagar kvar tills vi får träffa Liten.. Men hoppas att den lill* väljer att komma ut självmant utan att man måste bli igångsatt..
Och gärna snart!

Dock som sagt, har jag ingen rätt att klaga eftersom det faktiskt är 9 dagar kvar.. Men liiite less är man faktiskt.. Trött på att magen är spänd som en fotboll och på att känna mig som en flodhäst när jag försöker sova..

Vet att jag borde passa på att sova på dagarna när jag ändå kan det, men det är svårt att slappna av och inte lättare att sova på dagtid än nattetid.. Man vet ju aldrig när förlossningen startar, den kan ju starta kvällstid och då skulle det ju vara bra att ha sovit lite på dagen så att man har några krafter kvar.. Som det är nu slocknar jag direkt när jag lägger mig i sängen på kvällen..
Så jag vet att jag borde men det är svårt att få kroppen att slappna av.. Dessutom känner jag mig dum som sover dagtid, även fast jag vet att det är för vårt bästa :)

Idag har varit en seg dag.. Jag och prins somnade inte förrän halv ett - ett inatt.. Och sen vaknade jag vid kvar över 4 och var kissnödig... Sen somnade jag inte om och Davids klocka ringde vid 5 så det blev inget med att somna om där inte.. Låg vaken och hörde när grannens förbenade mobil ringde för väckning vid 6.. Somnade om vid kvar i sju-sju.. och vaknade vid 10.. Vet att det är sju timmar med sömn men det funkar ändå inte riktigt..
Har blivit en seg dag framför tvn helt enkelt.

David jobbar dag denna vecka och kommer hem strax efter tre.. Däremot hoppas nog Champis på att han kommer snart (sitter och stirrar frenetiskt på dörren).. :)
Veckan då, är helt blank bortsett från ett möte med BM på torsdag.. :) Ska bli spännande att höra vad hon säger..
Hon sa ju inget av intresse när vi var där i fredags.. Bebis fortfarande ruckbar, SF-mått 35.. Lät inte som om hon trodde på bebis snart.. Ska kanske boka tid för eventuell igångsättnings-konsultion på torsdag.. HUR kul låter det :P Hoppas bebis kommer snart!!!

Ja ni, nu ska jag sitta och längta efter bebis!

Miss Sjöstrand

Miss you...

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-16 » 14:01:05
Kan du inte bara komma hit och umgås? Bara idag? Bara nu?
Men vi ska ju åka nu.. Så det går ju inte..

Saknar dig! Har tänkt på dig hela dagen, inte en enda puss har jag fått..

Antar att det bara är hormoner som dummar sig..

Älskar dig! <3

Storstäd, smärta och BM :)

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-15 » 18:36:33
Idag hände det..

Ja storstädning alltså.. David kom ut på morgonen från sovrummet och tyckte att vi behövde dammsuga.. Sagt och gjort, och jag drog fram skurhinken också så nu är det rent här hemma.. :)
Känns skönt att ha det gjort, kanske bara det Liten väntade på innan h*n vill komma ut ^^ (önska går ju alltid)

Sen efter att David åkte till jobbet satte jag igång och sorterade hans papper som han hade samlade i en mapp.. En fin blandad kompott som nu sitter ordentligt sorterade i en pärm istället *stolt*

Har även hunnit med att spana på några avsnitt av Greys Anatomy (och snart är jag ju klar med att hinna ikapp - WHAT TO DO THEN??!!)..
Kom precis upp från en skönt bad, har blivit mycket av det på sistone...
Känner mig både tung och otymplig just nu.. :) Som en tjej på Familjeliv.se så fint beskrev det - Känns som man har en kokosnöt mellan benen, och det gör det faktiskt ibland.. Sånt otroligt tryck neråt!! :)

Sov sådär inatt igen, kissar ju fortfarande ca 2-3 ggr per natt, sen så har vi fortfarande samma irriterande granne ovanför som ställer sin mobil på väckning kl 6 men inte f*n går h*n upp för det utan snoozar till kl 7.. OCH alla vibrationer går rakt igenom golvet och ner till oss.. Och varje snooze tar ungefär 50 såna vibratorsignaler.. *morr* (ja, jag har räknat dom..)
Sen är ju katterna hungriga, skrapar på sovrumsdörren (och bara jag hör det)..  Sen imorse när jag väl var uppe och gav dom mat (med baktanken att kunna sova liiite längre på morgonen) så hade de ner en blomkruka ist... Ibland kan man bli tokig för mindre.. Och jag har någon skum klocka i mig som säger att efter kl 9 kan man inte somna om (denna klocka ser även till att sömn under dagtid är en omöjlighet)..

Imorn är det dags för BM igen.. Trodde det skulle ta jättelång tid tills detta möte men inte då.. :) Ska bli lite spännande att väga sig imorn, då jag tycker att jag har gått upp som mest under de senaste två veckorna.. :P får se om jag nått över 80-sträcket! ;)
Sen vill vi ju veta om bebisen har lagt sig som den ska (fixerad och klar) och sen är jag nyfiken på vad SF måttet säger.. :) Och vad BM säger :P Tänk om hon tror att bebis kommer snart? Hon ville ju inte boka in ett möte sist vi var där.. Kanske anade hon någonting? *hoppas hoppas*

Nae, nu blir det lite mer Greys och minde bloggande!!

Miss Sjöstrand

Nu är vi redo! :)

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-11 » 13:31:02
Allt är klart nu Liten, bara att du kommer ut!!
Vi längtar efter dig nämligen!!


Då har vi hämtat ut vagn och babyskydd! Så underbart, och hela vårt sovrum är fullt av bebissaker ^^ Känns lite skumt faktiskt, speciellt när det inte finns någon Liten där som använder det än.. :)
Köpte även en skötbädd igår, dock så var den liite för stor för tvättmaskinen men det går ändå.. :) Så nu är allt klart här hemma, bara bebis som saknas!
Har haft lite onda förvärkar idag som varje dag i princip den här veckan.. Väldigt skönt eller inte! :P
Har tagit kort på vagnen och babyskyddet nu.. Finns på min bilddagbok (länk till höger)

Har glömt att fota magen för vecka 37+0.. Men som sagt, fokus är på annat nu.. Vet att man inte ska fuska, ska verkligen försöka ta kort idag.. :)

Det var väl typ det hela.. :P *hjärnsläpp*

Miss Sjöstrand

Fredag för er som missat det...

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-09 » 22:47:20
Då sitter man klistrad framför datorn medans man väntar på att Idol ska dra igår igen.. :)

Idol.. Det var nog bara Reza och Erika som sjöng någorlunda bra idag, resten lät tråkiga och sega.. Temat var ju club-musik men hade de sjungit live på Otten/Palace så hade nog golvet varit lika dött som när jag sjöng Kareoke skitfull :P Hoppas verkligen att han Nicklas åker ut för han är verkligen sååå Emo-shit att man inte orkar med honom.

David och jag slog på stort idag och gjorde ugnstekt fläskfilé med självplockade trattisar och pomme.. *mums* Det var såå gott och som tur var blev det kvar till lunch imorn och sånt är ju aldrig fel :D
Plockade trattisarna igår, fick med oss pappers-kasse hem varav vi gav hälften till Davids föräldrar.

David
har ju legat sjuk i veckan, likaså hans syster och hennes man, och Davids pappa.. Antar att det är något som går.. Så jag har fått pyssla om min prins lite.. :)
Och sen har ju jag min förkylning som jag inte blir av med.. Hoppas verkligen att den släpper snart!

Nu vill jag verkligen att bebis ska komma ut, hittade massa söta kläder när jag var på Maxi med mamma, dels en Kanin-overall.. Med både öron och rumpstump.. :) Och sen en Hello-Kitty-overall.. *mys* Tjejkläder är ju sötare än killkläder och då längtar man ju efter en liten flicka.. Men sen finns det även en del coola killkläder och då blir man sugen på en liten pojke istället.. :) Får helt enkelt se vad det blir, och sen blir det shoppa av!! :D:D

Har haft förvärkar sen i måndags, vissa säger att det är normalt och vissa säger att de kommer precis innan förlossningen.. Vet inte riktigt vad man ska tro, har ju bara haft 4-5 förvärkar genom HELA graviditeten.. Och sen att få det hela tiden är ju verkligen någon som avbryter det vanliga.. Och sen att vakna av dom är lite ovanligt det med.. Undra om förlossningen håller på att närma sig eller om det bara är ett elakt spratt..
Inatt har jag knappast fått sova alls.. Dels pga förvärkarna och de vanliga nattkisserierna.. Men sen förvärkarna började även foglossningen och ja.. Inget att leka med när man är smidig som en valross..

Imorn är ju dagen med stort D.. Då ska vi nämligen hämta ut vagnen.. :D Ska bli såååå häftigt att få hem den!!! Ska även hämta hem och montera Babyskyddet i bilen så nu kommer Davids racer att bli en familjebil på riktigt ;)
Dock så blev det lite knivigt med pengarna idag.. Davids bank-dosa la av, och hans telefonbank har lagt av och banken hade stängt så där stod vi med 2000 kr back.. Som ligger säkert på Davids konto men jag har ju resten på mitt så det var bara att ringa min snälla mor som förde över dessa till mig.. (Älskar dig mamma!) Så nu har vi pengarna, och är skyldiga mor min 2000.. Men hon får ju dom så fort vi har bytt batteri i Davids dosa..

Vet att vi har fuskat med fotona på magen på bilddagboken men vi har visst bytt fokus lite.. Ska ta bilder ikväll och förhoppningsvis lägga upp dom ikväll :) Imorn ska vi iaf ta kort på vagnen och babyskyddet att lägga upp! :)

Nu IDOL!! :)

Miss Sjöstrand


Så nära men ändå så långt bort.. :O

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-06 » 22:37:20
Där satt jag framför datorn, precis som vanligt strax innan David skulle komma hem.. Slog på ett avsnitt Greys Anatomy för att få tiden att gå.
Hann se en kvart när jag kände en ihållande smärta i ländryggen men tänkte inte mer på det än att jag suttit för länge vid datorn..
Smärtan fortsatte, och gick efter ytterligare en kvart över till magen.. Nu började tankarna komma - "Är det dags? :O".. Ringer David och pratar lite med honom, bara för att få nått att tänka på (han var nämligen på väg hem från jobbet)..
Tog två värktabletter vid 15, och väntade på att dessa skulle verka (förvärkar ska ju sluta om man vilar/tar värktabletter/tar ett varmt bad).. Inget effekt och David stackars hade hunnit komma hem och blev väl lika förväntansfull och spänd som jag blev när det inte hände nått med värktabletterna..
Runt halv fyra tappade vi upp ett varmt bad till mig, kröp ner och väntade på att det skulle avta..

Runt fyra så hade jag fortfarande ont, och ja.. Häftig känsla egentligen att längta efter smärta.. :)
Men runt kvart över fyra började smärtan avta, och ja.. Där avslutades det..
Sitter här idag, lite besviken över att det inte blev mer..

Har inte sovit speciellt mycket inatt, drömt massa konstigt.. Men antar att det är normalt efter en sån upplevelse..

Märkte igår vart vi står tillsammans och med det stödet som min prins gav mig igår så kommer vi klara av förlossningen galant.. :) Är så tacksam över att ha världens bästa person vid min sida! Älskar dig min prins!! <3<3<3

På torsdag "får" Liten komma ut, är då vad man kallar "fullgången".. Har bokat en tid hos BM den 16:e men ingen efter det.. BM ville inte riktigt göra det.. Undra varför, kanske tror hon att vi ska få tidigare.. Och det gör mig ingenting :D
Längtar så fruktansvärt efter att få Liten nu, vill inte ha tjockismage längre utan en Liten på magen istället :)
Bara 22 dagar kvar! :)

Miss Sjöstrand


Uppdatering!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-10-05 » 14:19:38
Vet att jag har varit hemsk med att uppdatera.. :)

Vad som har hänt då? Ja ni, egentligen inte så mycket..
I fredags var jag ute hos mor min, David var iväg på jobbfest.
Så då blev det god mat och familjärt sällskap för min del.
Sen hämtade jag upp David runt 22-snåret och sen hem direkt ner i sängen.. Vilka trötta människor vi har blivit, hur ska det gå med en Liten? ;)

Lördagen spenderades hemma, sitter ju som fastklistrad framför Greys Anatomy nu när jag har säsong 4-5 att kolla på (och helst ska de vara genomkollade fram tills på onsdag ;)). 
Kvällen bar det av ut på middag med min familj, firade min moster Vanja som fyllde år.. (eller om hon kanske fyller i veckan :O).. Sen kollade vi på bio - Flickan som lekte med elden. Bra film, dock inte lika bra som ettan (Män som hatar kvinnor) men det gick ändå.
Dock så märks det på kroppen att det är påfrestande att sitta stilla länge.. Fick både förvärkar, svettningsattacker och de där märkliga krypningarna som härjar.. Men det gick bra!
Igår var vi hos Davids päron och käkade massa gott sen bar det av hem till Lasse och Alex.. Alltid trevligt att träffa dom! Lilla Wilma växer som ogräs och blir bara mer och mer lik Alex :D

Idag då, har Mi varit här och fotat mig och magen. Hon ville ha någon som kunde modellera lite för henne och jag ville ju så gärna ta såna där gravid-fotografier (men det kostar typ multum hos en fotograf).. Så det passade oss båda två som handen i handsken. Lite stelt i början men bara vi kom igång så gick det bra. Tog även lite kort utomhus och jag har lagt upp några bilder på min bilddagbok..Modell för en dag <3
Resultatet efter dagens fotosession!

Idag då, lugn dag.. David kommer ju hem snart.. Och då ska vi städa lite, alltid lika kul ;)
Sen mat och sen är det ju kväll :P

Miss Sjöstrand