Veckouppdatering igen då

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-30 » 19:42:04
Söndag igen.. Fast den här veckan har gått väldigt långsamt..
Fast inte helgen men så brukar det ju vara :)

Veckan då, var ju på den där föreläsningen i måndag.. Väldigt lärorikt och mycket bra att veta :)
Var ju både en sjukgymnast där och en tandhygienist.. Sånt som är bra att kunna men man inte tänker på själv.
Så nu är jag ytterligare lite smartare ;)

I veckan då, har jag umgåtts lite med mamma och min moster.. Blev lite kläder rikare så nu kan jag se snygg ut trots gravid ;)
I fredags så var ju avslutningen på Adecco, så nu ska jag tillbaka till AF igen.. yay! *ironi*

Sen var vi hos BM igen, allt såg bra ut.. Dock är Liten inte förtjust i att BM klämmer och känner så mycket :P
Mitt järnvärde var inte det bästa så nu måste jag äta två (!) järntabletter dagligen.. Som om det inte räckte med en, magen får totaldamp :P

Kvällen spenderades lugnt och stilla hemma med mys.. Sen blev det sängdags lite drägligt (iaf för min del ;))
för det var en tidig lördag som vankades..

För på lördagen kom Alex och Lasse (och lilla Wilma) förbi på lunch, så det behövdes både städas och lagas mat innan de kom.. Lyckligtvis är ju jag expert på tidsplanering så allt var klart tills de kom.
De stannade hela eftermiddagen och det var bara trevligt.. :D Fick ju spana och röra lite vid Wilma och sen prata massa skit! :D Passar mig som handen i handsken!

På kvällen bar det av ut till mamma på kräftskiva.. Och med ett flertal avbokningar så blev det 4kg kräftor på 6 pers... Mumma!! :D
Kollade sen på filmen Mama Mia (varken jag eller David hade sett den innan) och den var över förväntan! Riktigt bra film faktiskt!
Sen ringde Fanny och ville bli hämtad uppe i det öde samhället Rejmyre (vet inte hur det stavas men det spelar ju ingen roll :P).. Hon hade varit på Skogsröjet..
Sen bar det bara av hem och rakt ner i sängen!

Idag har vi bara slappat.. Och det är såå skönt.. Dock är det som sagt tidigare svårt att slappna av med Liten lekandes torktumlare i magen :P Men men.. :)

Nu i veckan jobbar David kväll, och det kommer bli lite segt... Eftersom jag inte har någon att umgås med på kvällarna.. Men det löser sig nog!
Känner på mig att september kommer gå fort.. Har lite smått inbokat och hoppas verkligen att det ramlar på fort..
Går ju snart in i oktober och då kan ju allt hända :D

I veckan har jag verkligen INGET inbokat.. Lite småsegt!
Finns på telefon/msn ifall någon har tråkigt någon eftermiddag :D

Miss Sjöstrand

Söndag igen.. :)

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-23 » 13:44:23
Tiden går så fort men ändå så långsamt...
Tycker att veckorna går så trögt men ändå sitter jag här och förunnas över att det redan är söndag igen.. :)
Kanske kanske kanske att det går fort fram tills oktober? Med lite tur så!

Liten har börjar röra väldigt mycket på sig den senaste veckan, nu flyttar sig HELA magen.. Vet att jag har skrivit det förrut men nu är det värre än nånsin :D Skumt känsla men samtidigt härligt! Dock inte lika härligt när man ska somna om efter nattkissandet.. Liiite svårt att slappna av med en alien i magen ;) Har börjar känna mig betydligt tyngre nu, jobbigt att gå ner på stan etc.. Och så har mina stackars fotar (fötter*) börjat svullna.. Tur att jag har ett par bra töjbara skor!!

Antar att det inte är helt förbjudet att säga det nu när de själva har skrivit ut det så här kommer det.. Ett par vänner till oss fick barn i torsdags.. Sånt litet underbart underverk! Fick t.o.m hålla det lilla knytet igår och det var ju såå häftigt.. Tänk att det bor en sån i min mage.. Så nu längtar jag/vi mer om möjligt efter Liten <3

Grattis igen till er och ni ska vara såå stolta över den lilla!!!! :D

Idag blir det som skrivet innan en slappardag.. Skönt med det ibland med!

Veckan då:
Imorn blir det en sväng till mvc för en föreläsning (Livet efter förlossningen)..
Tisdag-torsdag har jag inget inbokat (öppen för förslag).. Fredagen börjar hos Adecco för avslutningsmöte.. Sen på eftermiddagen ska vi till BM och det ska bli trevligt att komma dit igen.. Se att Liten mår fint!

Sen i helgen ska vi på kräftskiva ute hos mamma på lördagen och innan det träffa Lasse och Alex förhoppningsvis och både luncha och kolla på Wheeling Cruise (vet inte om det stavas så men iaf)
Har insett att jag bokar upp mig så mycket som möjligt bara för att få tiden att gå fortare.. Önskar verkligen att jag hade ett jobb att gå till bara för att få göra något om dagarna.. Fattar inte att jag ska klara av att vara hemma ett år till.. :O

Ja ni, det var väl det.. :)

Miss Sjöstrand

Sorry för den dåliga uppdateringen.. :P

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-19 » 20:58:27
Men kan tillägga att det är knepigt att sitta med en laptop i knät samtidigt som man är höggravid.. (antar att jag borde räknas som det nu när vi går in i vecka 31 imorn :))

Sitter här och kollar på förlossningskliniken på tv.. Kan fortfarande inte förstå att jag ska ligga där en dag.. Undra om det gör jätteont?
Alla såna här konstiga (men antagligen naturliga) frågor börjar komma nu.. Kommer man att klara det här? Kan jag/vi ta hand om ett barn? Kommer troligtvis inte få svar på någon av dessa frågor förrän Liten är ute.. :)

Det sägs att barnet kan ha samma dygnsrytm när det kommer ut som det har i magen de sista veckorna.. Jag hoppas verkligen inte det för Liten har varit vaken i stort sett HELA dagen idag... Vilket gör det svårt att slappna av vilket har lett till att jag har varit helt död idag.. Sov en stund på eftermiddagen och nu mår jag lite bättre..
Så idag har jag inte gjort så mycket, bara tagit det lugnt.. Skulle ha städat idag men har verkligen varit helt borta.. :P

Jahopp, som sagt.. Vi går in i en ny vecka imorn.. Vecka 31.. Helt sjuk va fort tiden går..
Har en kompis som har beräknad födsel imorn.. Har inte pratat med henne sen i lördags så vi vet inte vad som har hänt eller inte hänt.. Hoppas allt är bra med dig gumman!! :D <3
Så nu har vi bara några veckor kvar.. Snart får vi ta hem vagnen, och babyskyddet och sätta ihop spjälsängen! Helt sjuk underbart!

Vad händer i veckan då?

Har faktiskt inget planerat fram tills fredag.. Då ska jag och min syster kolla lite på marknaden.. David ska iväg på killkväll med grabbarna så då får jag roa mig på annat håll.. :)

Sen på lördagen ska vi ner och kolla lite på marknaden.. Ett måste är ju att iaf ha varit där :D
Lördagskvällen spenderas hemma hos svärisarna Svärmor som fyller år.. Ska bli trevligt att träffa Davids släkt! :)

Söndagen blir nog stilla tror jag.. Har inte för mig att vi har så mycket inbokat iaf.. :D

Miss Sjöstrand

Veckan till ända..

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-16 » 10:40:10
Jahopp, då har den här veckan lyckats springa iväg.. :P

Lite uppdatering om vad vi har styrt med då! :)

I måndags var det städdag så det var ju inte speciellt roligt.. Men desto mer nödvändigt..

I tisdags var vi på IKEA och köpte en spjälsäng.. Blev en Hensvik med diverse tillbehör (madrass, spjälskydd, lakan etc)..
Inget täcke och kudde för det hade svärmor hemma redan som vi kunde få :) Sen handlade vi även lite småpyssel som alltid när man är på IKEA så nu klarar vi nog oss ett tag ;)

I onsdags bar det av upp till Enbacken (pappas lantställe) där vi bara njöt av lugnet.. Och självklart var vi ute och fiskade en sväng. Fick upp 5 abborrar och ett par mörtar.. Hittade även en död gädda på typ 1m..Hua, va äckligt!! :P
Sen bar det av hemmåt, tända i brasan och grilla korv. David grillade två abborrar och han tyckte att det var mums ;)

Torsdagen åkte vi hem efter att ha suttit igenom det värsta ovädret som härjade där uppe..
På torsdagskvällen träffade jag Elin, det var sååå länge sen vi träffades så det var välbehövligt! Får vi göra om snart!! <3

I fredags var vi hemma hela dagen och på kvällen åkte vi hem till Fanny, Martin och deras busungar och spelade kort och käkade pizza/kebab.. :) Riktigt mysfaktor!

Igår var vi först på kalas hemma hos min pappa, min styvsyster fyllde år i veckan (Grattis än en gång!!) och sen bar det av hem till svärisarna kräftskiva.. Mumma med färska kräftor!!! :D:D Och västerbottenpaj!!! *ah*

Sen när vi kom hem därifrån kom Alex och Lasse upp en sväng, snart dags för deras del!! (alldeles nervös för deras skull :P).. Pratade massa skit och skrattade en hel del.. Skönt att prata av sig med någon som också är gravid :D Som förstår ens konstiga idéer! ;) (Jag går och lägger mig.. :D:D:D)

Idag ska vi städa igen :P Davids semester är ju slut nu, så han ska åter till arbetet imorgon så då måste vi passa på att städa innan han åker dit :) Så att det blir gjort.. Jag orkar ju inte så mycket nu så all hjälp är välkommen!

Som ni märker försöker jag fylla dagarna så mycket som det går bara för att få tiden att gå lite snabbare.. :P Längtar så fruktansvärt mycket nu!!! :D

Bilder finns på www.kicken87.bilddagboken.se

Miss Sjöstrand

Oj va man blir tyngre snabbt..

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-10 » 23:23:53
Jag är helt slut..
Att det kan vara så jobbigt att vara gravid.. Tänkt dig elefanter som är dräktiga hur länge som helst (minst inte hur länge men lååååång tid är det..).. Jag vill att det ska vara över nu, och jag är "bara" i sjunde månaden ^^

Iaf, måndag idag.. Och ny vecka.. :)
I helgen har vi varit på inflyttningsfest hos Stenberg och Ida, det var väldigt trevligt! Dock hem tidigt, eftersom jag snabbt blir trött på kvällen.. Inget vidare sällskap när jag bara sitter och halvsover på en stol :P

På lördagen åkte jag ut till mamma, då David skulle iväg på bilträff i Linköping. Sen kom han såklart och hämtade mig på kvällen så jag kunde somna tryggt i vår säng :D

Söndagen gjorde vi nog inget på.. Inte vad jag minns just nu iaf.. Som sagt, det börjar bli sent och hjärnan funkar inte riktigt som den ska.. :P

Och vet ni vad? Lyckades få med mig David till Babyproffsen i fredags så då handlade vi 4 bodies och 2 übersöta nappar.. :)
Helt underbart att köpa lite kläder, få känna att snart är det verkligen dags.. <3

Borde ta lite kort så ni får se vad det är för kläder vi har här hemma till Liten men just nu orks inte det heller ;)

Imorn ska vi till IKEA!!! *yeppiiiieee*
Ska kolla på spjälsäng med svärisarna, och lite annat smått och gott till Liten.. :) Någon som vet om de har något Babyproffsen där ute? För mig som inte är från Linköping? ;)

Ja ja, dags att sova nu! *gäsp*

Miss Sjöstrand

Helg igen då :)

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-07 » 08:29:46
Nu springer verkligen veckorna iväg, hinner ju knappast tänka innan man har gått in i en ny vecka..

Igår gick vi in i vecka 29.. Exakt 12 veckor kvar nu! Helt magiskt ju!
Så nu börjar köplusten komma på riktigt, och funderar på om jag ska dra ut David och kolla på lite småplock idag.. :)
Sommaren är snart slut (ja jag vet att det låter deprimerande för er men vi vill inget hellre än att det blir höst) och ja.. Känns som nyss man firade midsommar.. Men det är ju snart två månader sen.

Om exakt en vecka ska vi till BM, och sen efter det börjar man de täta besöken.. Oj oj, då kommer det verkligen kännas som om man är på sista slutspurten..

Igår var vi och badade i Vätterviksbadet i Vadstena, var jättehärligt.. Med låååånggrunt och varmt både på land och i vattnet.. Så nu är jag snyggt röd igen ;) Sen bar det av in till Skänninge, och träffade Lina en sväng. Alltid trevligt att ses! <3

Idag då, som sagt, ska vi försöka komma iväg och kolla på lite småsaker till Liten och sen kanske min mor kommer hit på fika. Lämnade in bilen imorse, så förhoppningsvis får vi hämta den vid lunchtid.. Sen ikväll bär det först av ut till min syster.. Ska fira hennes fru Caro, ska bli riktigt trevligt och gott hopppas jag :D Sen avslutar vi kvällen hos Stenberg och Ida som ska ha inflyttningsfest.. Hoppas på en riktigt nice kväll!

Nae, dags för en morgon nap kanske.. *gäsp* Skickar med en bild på magen (28+0)


Miss Sjöstrand

Att tillverka ett mirakel..

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-05 » 23:25:19
Det är inte klokt va trött man blir av att vara gravid.
Känns inte som om jag har sovit ut på flera nätter, vaknar alltid minst 3-4 ggr.. Av värme, att jag ligger fel, katterna väcker mig, kuddarna ramlar ner.. Ja det mesta som innebär oljud överhuvudtaget.. Och DRÖMMAR!! :P Jämt ska man drömma massa konstigt, och jämt ska man vakna kallsvettig.. Dessutom så är man så himla trött på kvällen att man somnar senast tolv och sover till typ 10 utan problem... Är helt död om jag måste kliva upp tidigare..

Sen har vi det eviga illamåendet, som vill störa mig minst en gång om dagen.. Börjar fundera på om det är halsbränna ist (har aldrig haft det i hela mitt liv, kanske är det det som spökar). Kan ju knappast rapa utan att det blir en sur uppstötning..

Här ska ju inte bara magen växa utan hela kroppen ska ju drabbas :P Har ju sammandragningar/förvärkar som kommer under dagarna, och då vill man ju bara kräkas på det hela.. För hur man än sitter/ligger/står så går de inte över förrän de själva känner för det.. :P

Det enda som jag faktiskt inte har känt av så mycket är själva tyngden.. Rent teoretisk ska bebisen väga runt ett kilo nu men det är inget som känns.. Mer än när man går i trappor ^^ Har ju inte gått upp så mycket än, men antar att det kommer vartefter :D

Det värsta med att vara gravid är humörsvägningarna... Man blir inte riktigt klok på sig själv.. Eller rättare sagt, man känner inte igen sig själv för fem öre. Man kan vakna typ på världens tiptop humör.. Och sen kan katterna ha vält nått, David kanske inte vaknar förrän 5 min senare, finns inget roligt att äta till frukost och allt  är förstört :P
Lider verkligen med min prins som måste leva med mig hela dagarna.. :S Men antar att han står ut den lilla tiden som är kvar.. :D

Ja ni, det ska ju inte vara lätt att få tillverka ett mirakel :D Men antagligen kommer jag inte minnas något av det här sen när Liten är ute.. :)
Ville bara klaga av mig lite bara, man får göra det ibland!

Idag har vi iaf varit ute i skogen och plockat lite svamp.. Hittade inte så mycket, antar att det behövs liiite regn till innan det kommer igång.. Har hört flera som har hittat massa svamp men vi hittade bara lite.. Men det räcker till en omgång av svärmors kanongoda svampsås (A) Sen drog vi iväg och badade lite, behövdes verkligen i den här värmen :) (notera: Jag klagar inte.. :P)

Sen nu på kvällen har vi firat Fia, hon fyllde ju hela 21 ;) Grattis igen gumman!!
Det blev en miljon olika kakor, och jordgubbsaft på det :D Mumma!!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen.. Är trött som sagt.. :P Och jag har hela 12 veckor kvar att vandra med Liten i magen :P

Miss Sjöstrand

Semestern på Gotland

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2009-08-03 » 22:45:35
Först vill jag säga att jag har lagt upp bilder på bilddagboken.. Bilderna upplagda under 31 juli.
Klicka HÄR för att komma dit!


Jahopp, förra fredagen bar det alltså av til Gotland.
Dock så var ju färgan lite försenad pga krocken som skedde på torsdagen. Men vi var ändå framme bara 10 minuter efter utsatt tid så det var lugnt.
Lördagen spenderades vid stranden och det är ju alltid skönt.
Dock har vi drabbas mycket av såna där konstiga dis-moln som har skymt solen men ändå gjort det olidligt hett.. :S
Hoppas verkligen att de molnen inte kommer skymma solen resten av vår semester ^^
Under veckan har vi hunnit med Lummelundagrottorna, kollar på raukarna vid Ljugarn, spenderat en dag i Visby med shopping som sig bör :D, och lite till bad.
Har varvat det hela med god mat och trevligt sällskap.
Vi åkte ner med min familj;
Mamma, Martin, Sebastian, Jonne (Sebastians kompis), Linn, Ruth, Regui, Alexander, jag och David. Så det blev två fulla bilar att tuffa runt Gotland med men det var lugnt :D

I söndags började Medelstidsmarknaden så fick David se den också. Och det är ju nästan ett krav att se den när man är på Gotland.  :D Självklart kom vi inte därifrån innan David hade köpt en pilbåge och några pilar. Sen log han som ett småbarn i godis-affären hela dagen. :D

Ja, på det hela taget var det underbart Gotland, så trevligt att komma iväg och sen bra sällskap på kuppen!
Blir att göra ett återbesök nästa år! Fast med Liten då då ;)

Bebisen har föresten börjat bete sig som en alien i magen.. ^^ Hela magen rör på sig, och det är en alldeles underbar känsla.. Det är föresten hela graviditeten om man bortser från illamående, foglossning, förvärkar etc ;) Man kommer bara minnas de bra sakerna sen ;) Så man vill bli gravid igen :D:D

Fick föresten reda på att en nära vän är gravid och jag kan bara önska henne all lycka! :D Såå glad för er skull!!


ÅÅhh, längtar så att jag blir tokig efter dig vår älskade bebis..
Varför ska man vara gravid såå länge?? ^^
Längtar som en tok efter att hämta barnvagnen (fick sms från Babyproffsen om att allt var på plats nu), och bilskyddet, spjälsängen (som vi förövrigt ska kolla på i slutet av veckan om allt blir som det är tänkt), efter att shoppa barnkläder och allt smått man måste ha!! :D

Miss Sjöstrand